TARİHÇE

Okulumuz un tarihçesi Okulumuz  Adana ilinin Yumurtalık İlçesinin Demirtaş Mahallesinde konuçlanmıştır.

31.10.2022 130

Demirtaş köyünün tarihçesi köyde demirtaş dede bulunmaktadır. halk arasında anlatılan rivayetlere göre Timurtaş adlı bir çoban bulunmaktadır. Bu çobanın farklı farklı kerametleri vardır. Kerametlerinden birisi Demirtaş dede bir ağanın yanında çalışmaktadır.

Günlerden bir gün ağa hacca gider. Bir gün ağanın hanımı sac böreği yapar ve Demirtaşa beyinde çok  severdi bu böreği der. Dedede ver götüreyim o zaman o böreği der. Ağanın hanımıda dedenin acıktığını düşünerek ona böreği verir. Aradan aylar geçip Ağa hacdan dönünce hanım ellerine sağlık börek pek güzel olmuş der.  O anda anlaşılır Demirtaş dedenin kerameti  ondan sonra Demirtaş dede kaybolur arada bir köyün civarında göründüğü söylenir. Bu sebepten Okulumuzun ilk adı Demirtaş İlkokulu idi.

Şimdi ise Şehit düşen Uzman  Çavuş Cavit Tamtürkün adı verilmiştir.